top of page

KDAJ TO-DO LISTA ZATE IN TVOJ BIZNIS NI OK?

Pri sebi in pri mojem delu s podjetnicami sem ugotovila en zelo domiseln trik:


TO-DO LIST SEM DALA STRAN!


Zapisala sem si, kaj moram tisti dan narediti. Seznam je bil vedno večji in obširen.

Ja, še vedno si planiram dan.


Katero uro imam tisti dan sestanek, čas za pisanje objav,...

A ne grem več v dolg in obširen seznam česa vseeeeeee moram narediti. So stvari, ki jih ne morem narediti vse v enem dnevu, niti v enem tednu, ali morda več ker potrebujejo več pozornosti.


TO-DO LISTE ne priporočam, ČE si oseba, ki dela obsežne TO-DO liste. Zakaj?


Spomni se, kako se počutiš, ko prebereš cel seznam in te morda kar stisne v želodcu, postaneš živčna, občutiš kar neko težino? Pogostokrat odložiš z delom? Ja? Potem beri dalje.

To je vse igra našega uma, ki nam velikokrat govori kaj nelogičnega, neprijetnega, stvari precej napihne itd. Tudi ko dobiš v piceriji na krožnik pico, je ne poješ brez, da bi jo razrezala- režeš jo po koščkih. Se takrat um vklopi? Morda? A se preveč ne sekiraš, ker lahko preostanek pice poješ tudi kasneje. Jaz ti namesto to do liste priporočam raje nekaj drugega. S koledarjem (namiznim, digitalnim - vseeno) lahko učinkovito nadomestiš to - do listo.

1. V koledar sproti zapiši vse sestanke, srečanja, dogodke. Tako boš vedela, koliko časa imaš prostega. Ne pozabi načrtovati čas zase in za družino.


2. Ob strani si zapiši max 5 stvari, ki te v tem tednu čakajo (uredi spletno stran, napiši objave za cel mesec, dogovori se s stranko za sestanek, napiši ponudbo,...) Odvisno je tudi od tega, koliko časa ti vzamejo stvari in koliko časa imaš na voljo v dnevu. 3. Vstavi jih v dneve v tekočem tednu.

Včasih se ti kaj ne bo sešlo. Morda bo stranka zamujala ali celo pozabila na termin, ne skrbi - ne izgubljaj časa, raje se loti tiste stvari, ki si jo načrtovala za kasneje.


KDAJ PA TI TO-DO LISTA LE POMAGA?

Ko napišeš max 5 nalog, ki jih boš naredila naslednji dan.


ALI PA:

Da napišeš tri naslove: služba posel družina in pod vsako napišeš tri naloge za naslednji dan

Če želiš pomoč pri organizaciji časa, planiranju ali samo to, da si pri delu bolj učinkovita, me kontaktiraj, da uskladiva termin za brezplačni poslovni push up.




10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page