top of page

KAJ VSE POVEČUJE TVOJO NESIGURNOST, DA POTEM ODLAŠAŠ?

Zadnje čase opažam, ko delam s strankami, da je ena izmed ovir, ki vodi v odlašanje tudi brskanje po spletu, družabnih omrežjih in primerjanje z drugimi.

Pri sebi sem zaznala ogromno nesigurnosti, ko sem postavljala cene svojih storitev, ko sem snemala prve posnetke ali pa ko sem šla odpreti svoje podjetje.

Pogostokrat sem zaradi svoje nesigurnosti odlašala. Preložila na naslednji dan, teden itd.

Zaradi svoje nesigurnosti sem se ujela tudi v primerjanju z drugimi. Npr. kako neka oseba boljše odvodi fb live. Vidimo samo, kako so druge objave boljše od naših, page je bolje urejen kot naš itd. Začutiš tesnobo, um se vklopi, pospeši se srčni utrip?

Opaziš, da izgubljaš veliko časa in energije?

Moj prvi korak pri premagovanju nesigurnosti je bil ozaveščanje zaradi česa vse se slabo počutim in zaradi česa poglabljam nezaupanje vase.

Kar lahko narediš je, da se spomniš do česa si do zdaj že prišla (npr. zaključila šolanje/tečaj).

Imej fokus na tvojih manjših uspehih (napisala si knjigo, napisala magistrsko nalogo ali pa prodala vstopnice za svojo delavnico - poišči pri sebi)

Svojo pot si razdeli na manjše korake (razdeli si korake po dnevih, tednih, mesecih). Ko pa te napadejo negativni občutki in misli se osredotoči na dihanje in dovoli mislim, da oddidejo.


Če želiš izvedeti več se pridružiš v nedeljo ob 18ih, kjer bomo govorili o ne zaupanju vase in nesigurnosti z gostjo __________.
5 views0 comments

Comments


bottom of page