top of page

NEZAUPANJE VASE ME JE MOČNO OVIRALO!

Odlašanje, perfekcionizem, razmišljanje o tem, kaj je bilo in kaj bo…. Vse to je posledica nezaupanja vase.

Nezaupanje poznam zelo dobro. Močno vpliva na življenje - osebno in poslovno. Dokler ne ozavestiš, da je krivec za tvojo oviro na poti do uresničevanja ciljev tudi nezaupanje vase. Kako to veš?

Če bi rada presegla strahove, ki se ti pojavijo ob tem, ko si želiš nekaj uresničiti, da boš lahko hitreje in lažje dosegala svoje cilje, potem ti priporočam, da se vase poglobiš.

Mogoče celo misliš, da ne boš zmogla vsega, ampak te vleče naprej.

Najhuje je, če si mamica, in tudi pri otroku vidiš, da se tudi otrok umika vase, ker si ne upa ali pa noče nekaj narediti!

Potem pomisliš na cilj, začutiš strah, cmok v grlu, postaneš živčna, nemirna, pretirano razmišljaš, kaj bo, če bo, ko bo. Ali pa se zadeve se sploh ne lotiš.

IN VSE TO, samo zato ker nezaupaš vase.


Kako ven iz tega?


spoznaj, kdo si

raziskuj, kaj ti pomaga

hodi po poti svojih ciljev, da se iz stare verzije lahko spremeniš v novo.

Danes delim s tabo 13 rešitev, ki ti zagotovo lahko ob tem pomagajo:

1) Pisanje dnevnika.

s pisanjem dnevnika lahko ozavestiš ogromno misli, ki se pletejo po tvoji glavi, spoznavanje misli te vodi do prepričanj. Prepričanja, ki smo jih sprejeli že od otroštva naprej - preko svojih izkušenj ali koga drugega.

Piši vsak dan.

2) Prenehaj se primerjati z drugim.

Vsak od nas je unikat in vsak deluje drugače.

3)Vsako mnenje tebe in glede tvojega dela, ne vzemi preresno k sebi. Poglej tisto, kar je dobro zate, kar je tisto kar lahko spremeniš, za ostalo pritisni tipko delate.

4) Soooči se s svojimi strahovi.

Poglej česa te je v resnici strah. Je to morda strah da te nebi (več) sprejemali, strah pred obsojanjem, strah pred neuspehom, strah pred uspehom?

5) Uporabljaj afirmacije - kot npr.: Zagotovo mi bo uspelo!

6) Druži se s pozitivnimi ljudmi, hodi na druženja, dogodke ob katerih se počutiš dobro (poslovni dogodki so odlični za poslovni push up).

7) Poslušaj podcast o zdravi samopodobi, zaupanje vase, zdravi ljubezni do sebe (na internetu so prosto dostopni).

Poišči si osebo, s katero se maksimalno podpirata in spodbujata pri uresničevanju ciljev.

9) Izogibaj se opravljanju. Ljudje so popolna ogledala, od katerih se lahko ogromno naučimo o sebi. Pri tem ogledala ne jemlji dobesedno.

10) Sprejmi, da nihče ni popoln. Ni pomembno, da je posnetek, ki ga posnameš popoln. Pomembno je, da je uporaben, inspiracijski ali pa da človeka nasmeji.

11) Če veš da tvoj izdelek, tvoje svetovanje lahko pomaga. Zakaj omahuješ? Nekdo zunaj pa to potrebuje in mu boš s svojim delom izboljšala kvaliteto življenja.

12) Ne obsojaj se za napake. Raje bodi hvaležna, za to, kar si spoznala pri sebi/drugih itd.

13) Najemi si coacha, mentorja, ki ti bo pomagal, da ovire hitreje in lažje predelaš, dobiš znanje, ki ga potrebuješ pri marketingu, komunikaciji s strankami, samozavesti…

IN BI RADA VEDELA, kaj je pomagalo meni?

Zbrala sem pogum, vložila vase ter najdla coacha in veš kaj, v zadnjih 10 mesecih sem izvedla svoj poslovni dogodek z 80 udeleženkami, dva poslovna dogodka sem izvedla v sodelovanju z drugimi osebami in imela že 10 strank za individualno mentoriranje. Samo sedaj imam 5 rednih za večmesečni trening.

Sem še kje nesigurna. OOO, ja.

Ampak sedaj vem, kako ta strah presegam in najbolj zato, ker sem ugotovila, kdo sem in kako delujem.

Ko boš začela presegati nesigurnost - se boš hitreje odločala, samozavestneje prodajala svoj izdelke ali storitve, prodaja se ti bo povečala, hitreje boš manifestirala denar - predvsem ne izgubljala denarja zaradi napak, bolj optimistična, bolj vesela pa tudi bolj zdrava.

Povej mi, kaj tebi pomaga pri tvoji nesigurnosti od zgornjih idej. Napiši številko v komentar.4 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page